Top cikkek

Legfrissebb cikkek

Forró téma: sós desszertek a meleg napokra

Mi az, ami mindenkinek tetszik, modern és egészséges, emellett nem jelent veszélyt az alakunkra? Többen a pulykahúsra szavaznak, mert a pulyka az egyik legegészségesebb fehérjeforrás, zsírszegény és sokoldalúan felhasználható.

0 | 2018. augusztus 02.
Hogyan öröklődik a kéz íze? A Szent szájpadlás! koreai-magyar gasztrokiállításon jártunk

Gasztronómiai témájú kiállításon jártunk Budán, a Koreai Kulturális Központban. Különös szempontok és érdekes megvalósítás jellemezte az élelmiszerhez, a főzéshez és az étkezéshez kapcsolódó művészeti alkotásokat.

0 | 2018. július 30.
Újabb tizenötös tarolás: az aranynál is jobb lett a golden alma a Gyulai Pálinkafesztiválon

Újra országos versenyen aratott a magánfőző: mind a 15 tételével érmet nyert a Gyulai Pálinkafesztiválon a váci Szeghő Zsolt. A legutóbbi, ongai sikereihez hasonlóan ezúttal is interjút adott a Gasztroapró blognak.

0 | 2018. július 23.
Adatok, eredmények, grafikonok sokasága érhető el az új Élelmiszeripari Információs Rendszerben

Rengeteg érdekességet és adatot gyűjtött össze az élelmiszeriparról az Élelmiszeripari Információs Rendszer, az ÉLIR.

1 | 2018. június 30.
Étterembiztosítások és kockázatok a vendéglátásban

Mire érdemes felkészülni, ha étterembiztosításról van szó? Nagy kockázatúnak számítanak-e a vendéglátóhelyek? Mennyibe kerülnek évente a biztosítások? A Gasztroapró kérdéseire Szűcs Árpád biztosítás ügyviteli specialista, kockázatkezelési szakértő válaszolt.

1 | 2018. június 19.
Jó Higiéniai Gyakorlat a vendéglátásban: itt a legújabb változat

Elérhető és ingyenesen letölthető a frissen aktualizált „vendéglátás GHP” a Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Nébih honlapján. A vendéglátás és étkeztetés jó higiéniai gyakorlatát összefoglaló útmutatóban újdonságként szerepel többek között az allergénekre vonatkozó tájékoztatás leírása.

1 | 2018. június 02.
Gyorsabbá teszi a munkát és a memóriát is javítja a vendéghívó rendszer

Hol van már az az idő, amikor papíron és fejben voltak a megrendelt tételek? Amikor a vendég, valamint a pincér is másként emlékezett arra, mi volt az adott rendelés? Sőt, a problémával mindkét fél a felszolgáláskor szembesült először? Ma már a vendéghívó szerkezet (pager) oldja meg azt, hogy a rendelés pontosabb és gyorsabb legyen, bármilyen rossz is a kedves vendég, vagy a munkatárs emlékezete. Interjút készítettünk az egyik legnagyobb éttermi szoftvergyártó cég magyarországi vezetőjével, aki azért felel, hogy az éttermi rendszerek a lehető legjobban szolgálják a profi vendéglátás érdekeit. A Gasztroapró kérdéseire az UCS RKeepeR Rendszerház Kft. ügyvezetője, Bagdi Sándor válaszolt.

4 | 2018. május 22.
A városi kiülős helyek előnyei és hátrányai

A jó idő beköszöntével kinyithatnak a teraszok, amelyek lehetővé teszik, hogy a vendéglátóhelyek előtt napfürdőzve fogyasszuk el a finom ebédünket vagy az ebéd utáni kávét. A teraszoknak nagy hagyománya van például Budapesten, ahol a Liszt Ferenc téren egymásba érnek a hatalmas napernyőkkel fedett, ugyanakkor a legkülönfélébb hangulatot árasztó éttermi és kávézói teraszok.

0 | 2018. május 09.
Sikeres magyar gasztroblogok 2. rész

Legyen szó akár hétköznapi fogásokról, akár különleges menüről, sokaknak nagy élményt jelent, ha olvasnak az ételekről, böngészik az ötletes vagy éppen kacifántos recepteket, ámuldoznak a szépséges ételfotókon. Folytatjuk a magyar gasztroblogok bemutatását.

0 | 2018. május 02.
Sikeres magyar gasztroblogok - 1. rész

Többféle céllal is indulhat Gasztroblog, ahogy a követők is eltérő okból olvassák a bejegyzéseket. A gasztronómia akkor is élmény, ha az ember maga készíti el az ínycsiklandó fogásokat, de a másik oldalon lenni is jó, hiszen az elkészült menüt végigkóstolni szintén különleges feladat. Legyen szó akár hétköznapi fogásokról, amiket kiemelkedő minőségben készítenek el, akár speciális menüről, amit hétköznapi formában tálalnak. Sőt, sokaknak az is nagy élményt jelent, ha csak olvasnak az ételekről, böngészik az ötletes vagy éppen kacifántos recepteket, ámuldoznak a szépséges ételfotókon.

0 | 2018. április 24.
2 3 4 5 6

Legfrissebb hirdetések

2019. augusztus 25. | Gara Marta | XXII. kerület
60 mm-es , magas nyomáson fröccsöntött CFC és HCFC mentes poliuretán hőszigetelés , R507 hűtőközeg , automatikus leolvasztás és kondenzátum elpár...
450 000 Ft
2019. augusztus 25. | AG Fénypont Kft. | Dunaharaszti
Tökéletes új állapotú, csak kipróbálva volt, de végül nem használtuk.Vendéglátóipari, cukrászati célra készített légkeveréses sütő. Alkalma...
155 000 Ft
2019. augusztus 25. | Békefi Zoltán | Zirc
Eladó 1 db működőképes, használaton kívüli CARPIGIANI Supertre/BP típusú lágyfagylalt gép. Tartalék alkatrészekkel....
150 000 Ft
2019. augusztus 24. | Zocsa Sütő KFT | XVI. kerület
Típus: Mak-Pan MK 600-as Új műanyagozott hevederek (szalagok), 600-as ipari króm nyújtóhengerek, két sebességes, kézzel és lábbal is vezérelhető, a...
640 000 Ft
2019. augusztus 24. | Dobos | XIII. kerület
12 éve működő kis családi cukrászda külföldre költözés miatt eladó. Helyszín: XIII. kerület, Angyalföld. Irányár: 36 millió forint. Az árban:...
36 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10