Top cikkek

Legfrissebb cikkek

Izgalmas párosítások az ételekhez: fűszerek a cukrászatban

A fűszerek íz- és illatjegyei alapvetően meghatározzák viszonyunkat az adott étellel kapcsolatban, ezek harmonikus használata épp oly fontos a cukrászatban, mint a főzésben. Számtalan fűszer, ezek kombinációja segíthet abban, hogy igazán finom és kiemelkedő desszertet alkothassunk, kezdve a tipikusan „édes” fűszerektől, egészen a hagyományosan sós ételekben használatos ízesítőkig.

0 | 2018. április 17.
Mikrozöldek a gasztronómiában - szépek és egészségesek

A mikrozöldek karrierje a nyolcvanas években kezdődött az USÁ-ban. Használatuk már nem csak a fine dining éttermek kiváltsága, szépen lassan a háztartásokba is beszivárogott. Köszönhető ez annak, hogy termesztésük nem feltétlenül jár nagy anyagi befektetéssel. Könnyen, gyorsan és kis helyen termeszthetőek akár lakásban is, ráadásul kimutatták, hogy ezek a pici zöldek nagyobb koncentrációban tartalmaznak vitaminokat és különböző ásványi anyagokat felnőtt társaikhoz képest, fogyasztásuk kifejezetten ajánlott.

1 | 2018. április 09.
Mi kell egy étterem megnyitásához? 3. rész - arculat és berendezések

Nézzük meg, milyen gyakorlati lépései vannak egy étterem kialakításának, milyen eszközökre lehet szükségünk a gördülékeny működtetéshez és mi mindent érdemes végiggondolni a megvalósítás során!

0 | 2018. április 03.
Mi kell egy étterem megnyitásához? 2. rész – a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer

Vendéglátóipari vállalkozást beindítani, fenntartani és sikeresen üzemeltetni hosszú, nagy körültekintést, felkészülést igénylő folyamat. Cikksorozatunk második részében az élelmiszerbiztonsági rendszer részleteiről, a várható ellenőrzésekről és a büntetésekről lesz szó.

0 | 2018. március 27.
Mi kell egy étterem megnyitásához? - 1. rész

Szigorú szabályok írják elő, hogy milyen feltételek mellett lehet vendéglátóipari egységeket nyitni és üzemeltetni. Érdemes jó előre felkészülni abból, hogy milyen lépések várnak ránk, segíthet az egyes lépések összehangolása, sőt lehetőség nyílik arra is, hogy vállalkozás-, illetve üzletnyitási szakértőt bízzunk meg a folyamatok levezénylésével.

1 | 2018. március 19.
Bejöhetnek-e a rovarélelmiszerek Magyarországra is? - ilyen volt az első budapesti Rovaripari Konferencia

Az ízeltlábúak fontos fehérjeforrást jelentenek, egy kiló rovarfehérjének pedig sokkal kisebb a környezetterhelése, mint egy kiló marhahúsnak. A világon ma is 2 milliárd ember fogyaszt rovarélelmiszereket. De elterjedhetnek-e a rovarból készült fogások Európában is? Az első alkalommal tartott Rovaripari konferencia résztvevői szerint igen. A Szent István Egyetem budapesti Élelmiszertudományi Karán tartott telt házas rendezvényen a rovarok magyar piaci felhasználhatóságának módjairól tartottak előadásokat, sőt, rovarélelmiszereket is lehetett kóstolni.

2 | 2018. március 08.
Tizenöt fényes érem érkezett a borsodi pálinkaversenyről a Dunakanyarba

A magán-, a bérfőzetők és a kereskedelmi főzdék kategóriáiában 15 érmet nyertek a Vác környéki pálinkák. Ez a siker részben a helyi gyümölcsök, részben az ültetvényekről gondoskodó gyümölcsgazdák, részben a kosdi Lunczer Pálinkaház érdeme. Az eredményeken kívül pedig a legnagyobb örömöt az ízletes, minőségi pálinkák hozzák meg a fogyasztóknak.

11 | 2018. február 27.
Ilyen volt a Sirha Budapest 2018, a gasztronómia és a vendéglátás csúcstalálkozója

Véget ért a 3 napos szakmai kiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A harmadik, és egyben eddigi legsikeresebb Sirha Budapest az idén több, mint 20 ezer szakmai látogatót fogadott.

0 | 2018. február 14.
Sirha 2018 - a minőség forradalma az élelmiszeriparban is

Megnyílt az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, a gasztronómia, illetve a csomagolóipar legújabb trendjeit, technológiáit bemutató Sirha Budapest 2018 kiállítás.

3 | 2018. február 07.
Mennyire esznek sokat a magyarok?

A negyedik legjobban elhízott nép a magyar, emiatt pedig hazánkban magas az anyagcsere-betegségek száma is. A legtöbben tudjuk magunkról, hogy egészségtelen életmódot élünk, keveset mozgunk, nem iszunk elég vizet, sokat stresszelünk. De mit lehet ez ellen tenni?

1 | 2018. január 22.
3 4 5 6 7

Legfrissebb hirdetések

2019. augusztus 25. | Gara Marta | XXII. kerület
60 mm-es , magas nyomáson fröccsöntött CFC és HCFC mentes poliuretán hőszigetelés , R507 hűtőközeg , automatikus leolvasztás és kondenzátum elpár...
450 000 Ft
2019. augusztus 25. | AG Fénypont Kft. | Dunaharaszti
Tökéletes új állapotú, csak kipróbálva volt, de végül nem használtuk.Vendéglátóipari, cukrászati célra készített légkeveréses sütő. Alkalma...
155 000 Ft
2019. augusztus 25. | Békefi Zoltán | Zirc
Eladó 1 db működőképes, használaton kívüli CARPIGIANI Supertre/BP típusú lágyfagylalt gép. Tartalék alkatrészekkel....
150 000 Ft
2019. augusztus 24. | Zocsa Sütő KFT | XVI. kerület
Típus: Mak-Pan MK 600-as Új műanyagozott hevederek (szalagok), 600-as ipari króm nyújtóhengerek, két sebességes, kézzel és lábbal is vezérelhető, a...
640 000 Ft
2019. augusztus 24. | Dobos | XIII. kerület
12 éve működő kis családi cukrászda külföldre költözés miatt eladó. Helyszín: XIII. kerület, Angyalföld. Irányár: 36 millió forint. Az árban:...
36 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10