Top cikkek

Legfrissebb cikkek

A városi kiülős helyek előnyei és hátrányai

A jó idő beköszöntével kinyithatnak a teraszok, amelyek lehetővé teszik, hogy a vendéglátóhelyek előtt napfürdőzve fogyasszuk el a finom ebédünket vagy az ebéd utáni kávét. A teraszoknak nagy hagyománya van például Budapesten, ahol a Liszt Ferenc téren egymásba érnek a hatalmas napernyőkkel fedett, ugyanakkor a legkülönfélébb hangulatot árasztó éttermi és kávézói teraszok.

0 | 2018. május 09.
Sikeres magyar gasztroblogok 2. rész

Legyen szó akár hétköznapi fogásokról, akár különleges menüről, sokaknak nagy élményt jelent, ha olvasnak az ételekről, böngészik az ötletes vagy éppen kacifántos recepteket, ámuldoznak a szépséges ételfotókon. Folytatjuk a magyar gasztroblogok bemutatását.

0 | 2018. május 02.
Sikeres magyar gasztroblogok - 1. rész

Többféle céllal is indulhat Gasztroblog, ahogy a követők is eltérő okból olvassák a bejegyzéseket. A gasztronómia akkor is élmény, ha az ember maga készíti el az ínycsiklandó fogásokat, de a másik oldalon lenni is jó, hiszen az elkészült menüt végigkóstolni szintén különleges feladat. Legyen szó akár hétköznapi fogásokról, amiket kiemelkedő minőségben készítenek el, akár speciális menüről, amit hétköznapi formában tálalnak. Sőt, sokaknak az is nagy élményt jelent, ha csak olvasnak az ételekről, böngészik az ötletes vagy éppen kacifántos recepteket, ámuldoznak a szépséges ételfotókon.

0 | 2018. április 24.
Izgalmas párosítások az ételekhez: fűszerek a cukrászatban

A fűszerek íz- és illatjegyei alapvetően meghatározzák viszonyunkat az adott étellel kapcsolatban, ezek harmonikus használata épp oly fontos a cukrászatban, mint a főzésben. Számtalan fűszer, ezek kombinációja segíthet abban, hogy igazán finom és kiemelkedő desszertet alkothassunk, kezdve a tipikusan „édes” fűszerektől, egészen a hagyományosan sós ételekben használatos ízesítőkig.

0 | 2018. április 17.
Mikrozöldek a gasztronómiában - szépek és egészségesek

A mikrozöldek karrierje a nyolcvanas években kezdődött az USÁ-ban. Használatuk már nem csak a fine dining éttermek kiváltsága, szépen lassan a háztartásokba is beszivárogott. Köszönhető ez annak, hogy termesztésük nem feltétlenül jár nagy anyagi befektetéssel. Könnyen, gyorsan és kis helyen termeszthetőek akár lakásban is, ráadásul kimutatták, hogy ezek a pici zöldek nagyobb koncentrációban tartalmaznak vitaminokat és különböző ásványi anyagokat felnőtt társaikhoz képest, fogyasztásuk kifejezetten ajánlott.

1 | 2018. április 09.
Mi kell egy étterem megnyitásához? 3. rész - arculat és berendezések

Nézzük meg, milyen gyakorlati lépései vannak egy étterem kialakításának, milyen eszközökre lehet szükségünk a gördülékeny működtetéshez és mi mindent érdemes végiggondolni a megvalósítás során!

0 | 2018. április 03.
Mi kell egy étterem megnyitásához? 2. rész – a HACCP élelmiszerbiztonsági rendszer

Vendéglátóipari vállalkozást beindítani, fenntartani és sikeresen üzemeltetni hosszú, nagy körültekintést, felkészülést igénylő folyamat. Cikksorozatunk második részében az élelmiszerbiztonsági rendszer részleteiről, a várható ellenőrzésekről és a büntetésekről lesz szó.

0 | 2018. március 27.
Mi kell egy étterem megnyitásához? - 1. rész

Szigorú szabályok írják elő, hogy milyen feltételek mellett lehet vendéglátóipari egységeket nyitni és üzemeltetni. Érdemes jó előre felkészülni abból, hogy milyen lépések várnak ránk, segíthet az egyes lépések összehangolása, sőt lehetőség nyílik arra is, hogy vállalkozás-, illetve üzletnyitási szakértőt bízzunk meg a folyamatok levezénylésével.

1 | 2018. március 19.
Bejöhetnek-e a rovarélelmiszerek Magyarországra is? - ilyen volt az első budapesti Rovaripari Konferencia

Az ízeltlábúak fontos fehérjeforrást jelentenek, egy kiló rovarfehérjének pedig sokkal kisebb a környezetterhelése, mint egy kiló marhahúsnak. A világon ma is 2 milliárd ember fogyaszt rovarélelmiszereket. De elterjedhetnek-e a rovarból készült fogások Európában is? Az első alkalommal tartott Rovaripari konferencia résztvevői szerint igen. A Szent István Egyetem budapesti Élelmiszertudományi Karán tartott telt házas rendezvényen a rovarok magyar piaci felhasználhatóságának módjairól tartottak előadásokat, sőt, rovarélelmiszereket is lehetett kóstolni.

2 | 2018. március 08.
Tizenöt fényes érem érkezett a borsodi pálinkaversenyről a Dunakanyarba

A magán-, a bérfőzetők és a kereskedelmi főzdék kategóriáiában 15 érmet nyertek a Vác környéki pálinkák. Ez a siker részben a helyi gyümölcsök, részben az ültetvényekről gondoskodó gyümölcsgazdák, részben a kosdi Lunczer Pálinkaház érdeme. Az eredményeken kívül pedig a legnagyobb örömöt az ízletes, minőségi pálinkák hozzák meg a fogyasztóknak.

11 | 2018. február 27.
3 4 5 6 7

Legfrissebb hirdetések

2019. október 19. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható rozsdamentes hárommedencés mosogató.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet mérete: 138 x 50 cm , 85 cm magasMedence...
115 000 Ft
2019. október 19. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható rozsdamentes hárommedencés mosogató.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet mérete: 138 x 50 cm , 85 cm magasMedence...
115 000 Ft
2019. október 19. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható rozsdamentes ipari elszívóernyő.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet 300 x 85 cm , 65 cm magasÁra: 169.000 FtÉrd...
169 000 Ft
2019. október 19. | Kajli Gábor | Monor
Eladó a képen látható rozsdamentes ipari elszívóernyő.Érdemes megnézni a többi meghirdetett termékemet 410 x 135 cm , 40 cm magasÁra: 199.000 FtÉr...
199 000 Ft
2019. október 19. | Filip | Kóka
Eladó a képeken látható 2db egyforma semleges - hűtés nélküli - kiszolgálópult, szárazpult. A gránitlap 92*60cm! Méretek: 102cm széles és 113cm m...
50 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10