Bee! A hétvégén jönnek a Bárány Napok

Április 12-13-án újra Bárány Napok lesznek Magyarország-szerte!

Most hétvégén, április 12-13-án újra megrendezik a Bárány Napokat. A kezdeményezés célja, hogy megismertesse és megszerettesse a hazai fogyasztókkal a ritkán választott bárányhúst.

Az idei Bárány Napok a Húsvéthoz kapcsolódnak, egy héttel előzik meg a keresztény vallás egyik legnagyobb ünnepét. A program eltökélt szándéka, hogy minél több étterem kínálatában szerepeljen ez a különleges húsféle. Ugyan az ország legkülönbözőbb pontjain vannak olyan vendéglátóhelyek, ahol az étlapon szerepelnek bárányhúsból készült ételek, azonban a tapasztalatok alapján a vendégek ritkán merik ezeket a fogásokat kérni. A Bárány Napok alkalmából országszerte több étterem készül egyedi ajánlattal, amelyben a bárányhúsé lesz a főszerep. A programban résztvevő éttermek listáját ezen a hivatkozáson találod meg.

A 2019-es Bárány Napok hivatalos plakátja
A 2019-es Bárány Napok hivatalos plakátja

Ha pedig kedvet kaptál a Bárány Napok miatt arra, hogy otthon is bárányhúsos ételt készíts, a www.barihus.hu oldalon számos ínycsiklandó, otthon is elkészíthető receptet találsz. Sőt, több érdekes információt olvashatsz az európai bárányhús fogyasztási trendekről és a húsfajta fogyasztásának előnyeiről. A bárányhúsról érdemes tudni, hogy az iparilag előállítottakhoz viszonyítva magasabb minőségű élelmiszer. A legeltetésnek köszönhetően az állatok a szabadban nevelkednek, mozognak és ezáltal jobb a húsuk zsírsavösszetétele. A legeltetés egyben a környezetre is jó hatással van, mert karban tartja a legelőket.

A Bárány Napok egy spanyol-magyar multi-promóciós program, a két ország ágazatainak együttműködésével lehetőség nyílik a spanyol fejlesztések megismerésére és hasznosítására, valamint a hazai eredmények spanyol kollégák számára való átadására is.

Szeletelt bárányhús a tálcán
Szeletelt bárányhús a tálcán

A program fő célkitűzése, hogy újra ismertté tegye a bárány- és juhhúst a fogyasztók és a vendéglátósok körében.

Befűszerezve sül a bárányhús a serpenyőben
Befűszerezve sül a bárányhús a serpenyőben

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Újabb két magyar étterem kapott Michelin-csillagot

A Michelin Kalauz ellenőrei a Standnak és Babelnek is megszavaztak egy-egy csillagot, amit a legjobb éttermeknek osztanak ki.

1 | 2019. március 29.
13 millió kiló húst és rengeteg sajtot dolgozott fel tavaly a bicskei húsüzem

A gyárban ma már az évi 12 millió kilogramm bontott sertés- és 1,1 millió kilogramm bontott marhahús feldolgozásán kívül sajtszeleteléssel is foglalkoznak, valamint oktatási központot is működtetnek.

3 | 2019. március 12.
12 mangalica fesztiválozott a hétvégén a budapesti Szabadság téren

Gyere velünk és nézz körül, milyen volt a 2019-es Mangalica fesztivál a budapesti Szabadság téren!

1 | 2019. február 09.

Kiemelt hirdetések

2020. január 26. | János | Magyarpolány
Szép,megkímélt állapotban eladó!100 literes,rozsdamentes leeresztőcsappal ellátott.Szállításában tudok segíteni!...
220 000 Ft
2020. január 26. | János | Magyarpolány
Szép állapotban eladó.Megkímélt ,helyszínen kipróbálható,hibakód mentes állapot.220V-rol üzemel,2 magnetron fejes,2 kw a teljesítménye.3 teljesít...
95 000 Ft
2020. január 26. | János | Magyarpolány
újszerű állapotban,hibátlan működéssel eladóak.Szállításban, tudok segíteni...
175 000 Ft
2020. január 26. | János | Magyarpolány
Tökéletesen üzemel,helyszínen kipróbálható,szakemberrel átvizsgáltatható.Színes kijelzős,modern technológiát képvisel.380V-ról üzemel,6xgn1/1 e...
300 000 Ft
2020. január 26. | János | Magyarpolány
Szép,megkímélt állapotban eladó,tökéletesen üzemel,380V-os.Saját kazánnal rendelkezik,vizhálóatra csatlakoztatható.Maghőméro vel krisztálykijelz...
180 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10