Ez történt a Sirha Budapest 2020 szakkiállításon

Véget ért a 2020-as Sirha Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítás. A HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban az előző rendezvényhez képest 12 százalékkal több, mintegy 24 ezer látogató volt kíváncsi a gasztronómia, az élelmiszeripar, a pék- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, valamint a csomagolóipar újdonságaira.

A Sirha Budapest jelentősége folyamatosan növekszik. Ezt jelzi, hogy idén már több mint 300 kiállító vonultatta fel termékeit, szolgáltatásait és innovációit. Közülük csaknem minden harmadik érkezett külföldről. A két évvel ezelőttinél 12 százalékkal több látogató érkezett a szakkiállításra február 4-6. között.

Hártyavékonyra vágva kínálták a sonkaszeleteket a Sirha Budapest 2020 HoReCa rendezvényen
Hártyavékonyra vágva kínálták a sonkaszeleteket a Sirha Budapest 2020 HoReCa rendezvényen

„Az erősödő magyar gazdaság és az emberek növekvő jövedelme az élelmiszeripar lehetőségeit is bővíti. Folyamatosan nő a vásárlói tudatosság és az igény a megbízható, magasabb minőségű élelmiszerek iránt” – mondta el a kiállítás megnyitóján az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. Zsigó Róbert szerint a kormány stratégiai ágazatként kezeli az élelmiszeripart. Az egyik legfontosabb célja ugyanis az, hogy a Magyarországon megtermelt alapanyagokat minél nagyobb arányban itthon is dolgozzák fel. „A magyar gazdaság és benne az élelmiszeripar most szerencsére azt a korszakát éli, amelyben egyre több vállalkozó elhiszi és megmutatja, hogy elérhet magasabb termékminőséget, piacra vezethet új terméket, bevezethet környezetbarát csomagolást, növelheti az élelmiszer biztonságot, megcélozhat új piacokat” – mondta Zsigó Róbert.

Megannyi konyhai fogyóeszköz a Fulker Kft. kiállítóterében a Sirha Budapest rendezvényen
Megannyi konyhai fogyóeszköz a Fulker Kft. kiállítóterében a Sirha Budapest rendezvényen

Az iparág fejlődését és az innovatív megoldások előtérbe kerülését jelzi a Hungexpo Zrt. és a Trade magazin által negyedik alkalommal megrendezett Sirha Budapest nemzetközi innovációs termékverseny. Ennek célja, hogy a kiállítók bemutathassák a két kiállítás közötti időszakban piacra vezetett innovatív termékeiket és szolgáltatásaikat. Az idei megmérettetésre 39 pályázat érkezett, sőt, idén először egy diákverseny is bevonásra került, és egy különdíjat is megítélt a zsűri. A kategóriák győztesei:

  • Élelmiszer és ital: Ez a Világ Kft.
  • Sütőipari és cukrászati termékek: Froneri International Limited
  • Technológiák: GastroWare Hungary Kft.
  • Szállodaipari termékek: Assa Abloy Hospitality
  • Csomagolóipar és logisztika: Poly-Pack Kiskunhalas Kft.
  • Különdíj technológiák kategóriában: SuperShop Kft.
  • METRO Diákverseny: Spájz girls csapat

A kifogástalan tálalómozdulatok minden versenyen előnyt jelentettek a Sirhán
A kifogástalan tálalómozdulatok minden versenyen előnyt jelentettek a Sirhán

Közép-Európa legnagyobb élelmiszeripari és horeca szakkiállításának régiós eseménye nem csupán kiállítás. Az iparág innovációinak bemutatásán túl tapasztalatcsere és lehetőség arra, hogy a részvevők szakmai kapcsolatokat építsenek, megismerjék a legfrissebb iparági trendeket.

A Sirha Budapest 2020-ban olyan programoknak adott otthont, mint a Bocuse d’Or magyar döntője, a Sirha Budapest Desszert Verseny, a Közétkeztetési Szakácsverseny, vagy a most először a rendezvényen zajló Jeunes Chefs Rôtisseurs, a fiatal szakácsok versenyének hazai döntője.

A győztesek

A Bocuse d’Or Hungary séfverseny döntőjén Veres István, a Babel Budapest séfje nyerte el az első helyezést, így ő és Molnár Bence (commis) képviseli Magyarországot a tallinni európai döntőn májusban. Veresék a döntőben a Hunguest Hotel Aqua-Sol (Kelemen Roland és Fenyő Nándor), valamint a Societé (Haraszti Zsolt és Kocsis Patrik) csapatát előzték meg.

Az International Jeunes Chefs Rôtisseurs győztese Lendvai Levente, az Arany Kaviár sous chef-je lett. A nemzeti verseny első helyezettje jogot szerzett arra, hogy induljon a Jeunes Chef Rôtisseurs idei világbajnokságán, amely szeptemberben lesz Párizsban.

A hetedik alkalommal megrendezett Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) döntőjébe az elődöntők 12 legjobb csapata került be. Összesen 3 órájuk volt arra, hogy olyan háromfogásos ebédet készítsenek, amelynek nyersanyag költsége nem haladhatta meg a maximum 550 Ft/adagot. A győztes a Hungast Pécs csapata lett.

A Sirha Budapest Desszert Verseny a kezdetek óta elengedhetetlen része a kiállításnak Ennek szervezője Kolonics Zoltán, Magyarország egyik legelismertebb kreatív cukrásza. A verseny célja alkalmat teremteni a szakma feltörekvő és elhivatott tehetségeinek, hogy megmutathassák technológiai tudásukat, felkészültségüket, újító szellemiségüket és művészi adottságaikat. Ezúttal a Textúra étteremből érkező Tóth Viktória és Fekete Annamária bizonyult a legjobbnak.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének szervezésében a kiállításon rendezték a hagyományos Pataki János emlékversenyt. A felnőtteknek és tanulóknak szervezett megmérettetés részvevői tortadíszítés, cukrász artisztika és cukorvirág kompozíció kategóriákban mérték össze tudásukat. Ugyancsak a cukrász ipartestület rendezte a Sirha Budapesten a Magyarország Tortája 2020. verseny élő zsűrizési körét. A zsűri döntése alapján a hat döntőbe jutott torta a Curiositas, a Fenséges Fügés Manna, a Hunyadi Krónikája, a Mákvirág, a Szegedi Boszorkány és a Tétényi Áfonyás Mandula volt.

Sikeres szakmai programok

A kiállítással és versenyekkel egy időben a Sirha Budapest több szakmai programnak adott otthont. Sokan keresték fel a kiállítás egyik újdonságát, a Sirha Business Cafét, ahol a kávé mellett üzleti workshopok várták az érdeklődőket, a kiállítás minden napján más-más témában.

Ízlésesen rendezték be az Attase Kft. kiállítóterét
Ízlésesen rendezték be az Attase Kft. kiállítóterét

A Trade Magazin szervezésében bemutatkozó Future Store, a Jövő Áruháza már a kezdetektől fogva visszatérő eleme a kiállításnak. Ezúttal három kereskedelmi koncepció mentén mutatták be a trendeket.

A Sirha Budapest fontos fóruma a nemzetközi kapcsolatépítésnek, melyet az Európai Unió egyetlen és egyben a világ legnagyobb üzletfejlesztési hálózata, az Enterprise Europe Network, a PRIMOM Alapítvánnyal közösen megszervezett nemzetközi üzletember-találkozó eseményével támogatott. Igen sikeresnek bizonyultak az előzetes regisztrációhoz kötött félnapos üzleti rapid meetingek, amelyek célja az volt, hogy elősegítse az európai kis- és középvállalkozások nemzetközi kapcsolatainak bővítését a Sirha Budapesten. Az előzetes adatok szerint idén 128 résztvevő összesen 196 találkozót szervezett, melyből 108 volt nemzetközi vonatkozású.

A pékek és a fagylaltkészítők is szép választékot hoztak a Sirha Budapest 2020-as szakkiállítására
A pékek és a fagylaltkészítők is szép választékot hoztak a Sirha Budapest 2020-as szakkiállítására

Konferenciák és előadások

A Sirha Budapesten ezúttal is számos szakmai konferenciát és kerekasztal beszélgetést rendeztek. Sikeres volt a Közétkeztetési Konferencia 2020, amelynek témái között fontos helyet foglalt el a fenntarthatóság, a gazdaságosság és a környezettudatos működés.

A csomagolóipar legjelentősebb felvevőpiaca az élelmiszeripar, és ez fordítva is igaz: utóbbi egyik legjelentősebb beszállítója a csomagolóipar. Éppen ezért a kiállítás egyik fontos eleme volt a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) „Csomagolóipar az élelmiszeripar szolgálatában – új követelmények és megoldások” című konferenciája.

Magyarország vezető laboratóriumának, a Wessling Hungary Kft.-nek a szervezésében rendezték a kiállítás idején a Hogyan gyártsunk jobb élelmiszert? – Laboratóriumi vizsgálatok a finom, biztonságos és versenyképes termékekért című szakmai tanácskozást.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Szakácsverseny, gasztronómia és élelmiszeripar a Sirha Budapest 2020-as szakkiállításán

Negyedik alkalommal gyűlik össze az élelmiszeripar, pék- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, csomagolóipar és gasztronómia szakmája a régió legjelentősebb fórumán.

4 | 2020. február 03.
Sirha 2018 - a minőség forradalma az élelmiszeriparban is

Megnyílt az élelmiszeripar, a sütő- és cukrászipar, a szálloda- és vendéglátóipar, a gasztronómia, illetve a csomagolóipar legújabb trendjeit, technológiáit bemutató Sirha Budapest 2018 kiállítás.

3 | 2018. február 07.

Kiemelt hirdetések

2020. április 02. | Inox-Bázis Kft. | XXI. kerület
Rozsdamentes csepegtető tálca.Mosogató medencére helyezhető.Csepegtető tálca 40×40 cm kisívű kislyukú 12 000 FtCsepegtető tálca 40×40 cm nagyívű...
12 000 Ft
2020. április 02. | Inox-Bázis Kft. | XXI. kerület
Rozsdamentes.Indukciós főzőlapon is használható.Húsok sütéséhez.Bécsisütő RM d=41x12 ÖztiBécsisütő RM d=50x12Bécsi sütő d=36x11cmBécsi süt..
9 240 Ft
 2020. április 02. | Inox-Bázis Kft. | XXI. kerület
Asztali mérleg 40 kg-ig - 16 000 FtMérleg raktári 300 kg - 18 000 FtMérleg asztali 15 kg hitelesített LCD kijelz- 24 900 FtMérleg tornyos hitelesíthető ...
16 000 Ft
 2020. április 02. | Szabó Gábor | Szeged
UPD 2 körüveges süteményes vitrin eladóMéret: 138 x 73 x 180 cmJellemzők: beépített aggregátventilációs hűtésdigitális vezérlés és hőfok kije...
220 000 Ft
 2020. április 02. | Tasi Szilvia | Ecser
Yo-ha tipusú fagyis tricikli nagyon szép állapotban eladó. Műszakilag esztétikailag tökéletes....
450 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10