Halfőzés, receptek és ételkóstoló a FEHOVA kiállításon

A magyarok európai viszonylatban nagyon kevés, fejenként évi 6 kg halat fogyasztanak. Portugáliában ez a szám több, mint 50 kg, az európai átlag is 11 kg körül van. A „Kapj rá!” elnevezésű, 2023-ig tartó halfogyasztást ösztönző kampány azt a célt szolgálja, hogy felhívja a figyelmet arra:

a hal változatosan elkészíthető, egészséges, vitamindús élelmiszer, amelyet hetente több alkalommal is érdemes fogyasztani.

Az Agrármarketing Centrum (AMC) ügyvezető igazgatója, Ondré Péter a FEHOVA Kiállításon megrendezett sajtótájékoztatón elmondta, hogy a „Kapj rá!” standján egy szakács minden nap 10:30-tól és 14.00 órától látványkonyhán mutatja be a különféle halfajták feldolgozásának és elkészítésének módjait. Eközben pedig a halas különlegességek kóstoltatásával, a különféle ízvilágú halfajták és receptek sokaságával ismertetik meg a látogatókat. A kóstoltatásokat tematikus halnapok jegyében szervezik, így az első napon kínált busa és harcsa falatok után, amur és pisztráng, szombaton harcsa és süllő, vasárnap pedig ponty és busa ételek kerülnek a terítékre.

Korhely halászlé készül halgombóccal busából
Korhely halászlé készül halgombóccal busából

A kampány üzenetei tavaly összességében 35 állomásból álló rendezvénysorozaton, több mint 1,5 millió emberhez jutottak el. A tavalyi médiakampány hatására pedig közel 3,5 millió ember találkozott a hirdetésekkel.

Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatója beszél a Kapj rá! kampány 2019-es eseményeiről

Az ügyvezető igazgató hozzátette: a „Kapj rá!” 2019-ben többek között Debrecenben a Farmer Expón és Budapesten, az Adventi Vásáron lesz jelen, de hogy ezen kívül mikor és hol találkozhatnak az érdeklődők a halas standokkal, az a www.kapjra.hu honlapon lesz nyomon követhető.

Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) piacszervezésért és közösségi marketingért felelős elnökségi tagja szintén úgy véli, hogy jóval több halat kellene fogyasztanunk, hiszen annak egészségre gyakorolt hatásai nagyon előnyösek. Elmondta, hogy a kampány kedvező hatásai ugyan kezdenek megmutatkozni, hiszen sokan a kampány állomásain ismernek meg új elkészítési praktikákat, vagy találkoznak eddig nem ismert, ízletes halfajtákkal, de még több évre és intenzív jelenlétre lesz szükség ahhoz, hogy a halfogyasztásban valódi növekedést lehessen tapasztalni hazánkban.

Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet piacszervezésért és közösségi marketingért felelős elnökségi tagja beszél a magyar hal piaci helyzetéről
Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet piacszervezésért és közösségi marketingért felelős elnökségi tagja beszél a magyar hal piaci helyzetéről

A magyar halágazat helyzetéről Lévai Ferenc elmondta: az ágazat szerkezeti átalakítása folyamatosan történik, egyre több az értékes ragadozó hal, növekszik az intenzív telepek termelése – például afrikai harcsából és a tokhalból. 5 év alatt 200 fővel többen dolgoznak a halágazatban, ami jelentős létszámnövekedésnek mondható, így a haltermeléssel jelenleg közel 1300 ember foglalkozik Magyarországon.

Halfalatokat lehet kóstolni a Kapj rá! kampány standjánál
Halfalatokat lehet kóstolni a Kapj rá! kampány standjánál
Busa, harcsa, valamint amur és pisztráng voltak az első 2 nap kínálatában
Busa, harcsa, valamint amur és pisztráng voltak az első 2 nap kínálatában
Szombaton afrikai harcsa és süllő, vasárnap pedig ponty és busa várja a látogatókat
Szombaton afrikai harcsa és süllő, vasárnap pedig ponty és busa várja a látogatókat
Korhely halászlé halgombóccal busából
Korhely halászlé halgombóccal busából

 

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Fotógaléria a berlini Nemzetközi Zöld Hét kiállításról

Válogattunk az Európa egyik legnagyobb mezőgazdasági, élelmiszeripari és kertészeti fogyasztói vásárán készült képekből.

3 | 2019. február 01.
Bejöhetnek-e a rovarélelmiszerek Magyarországra is? - ilyen volt az első budapesti Rovaripari Konferencia

Az ízeltlábúak fontos fehérjeforrást jelentenek, egy kiló rovarfehérjének pedig sokkal kisebb a környezetterhelése, mint egy kiló marhahúsnak. A világon ma is 2 milliárd ember fogyaszt rovarélelmiszereket. De elterjedhetnek-e a rovarból készült fogások Európában is? Az első alkalommal tartott Rovaripari konferencia résztvevői szerint igen. A Szent István Egyetem budapesti Élelmiszertudományi Karán tartott telt házas rendezvényen a rovarok magyar piaci felhasználhatóságának módjairól tartottak előadásokat, sőt, rovarélelmiszereket is lehetett kóstolni.

2 | 2018. március 08.
Hagyományos magyar ételeket is népszerűsítenek a berlini Nemzetközi Zöld Hét rendezvényen

A 2019. január 27-ig tartó nemzetközi vásáron Magyarország többek között helyben sült házi rétessel, füstölt termékekkel, hidegen sajtolt magolajokkal, kürtőskaláccsal és kalocsai népművészeti termékekkel várja a látogatókat.

2 | 2019. január 20.

Legfrissebb hirdetések

2019. szeptember 15. | beszterce | Csabrendek
Brasilia automata kávégép, hotelba reggeliztatéshez, vagy vendéglátó egységekbe is ökéletes!...
125 000 Ft
2019. szeptember 15. | beszterce | Csabrendek
Sharf 1 karos kávégép, nagyon szép állapotban eladó!...
135 000 Ft
2019. szeptember 15. | beszterce | Csabrendek
Nova espresso 1 karos kávégép, nagyon szép állapotban eladó!...
135 000 Ft
2019. szeptember 15. | beszterce | Csabrendek
Süteményes vitrinhűtő, nagyon szép állapotban eladó!...
155 000 Ft
2019. szeptember 15. | beszterce | Csabrendek
Forgóállványos, süteményes hűtő, kitűnő állapotban eladó!...
155 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10