Húsevők vs. vegánok a Piqniq szervezésében

A Piqniq Budapest eseménye azt a kérdést járja körbe, hogy mit kezdjenek a gasztronómia területén működő vállalkozások, éttermek, bisztrók a húsmentes és vegán irányzattal.

  • Miért kell mára minden vendéglátóhelynek foglalkoznia a húsmentes kínálattal?
  • Miről szól a húsmentes táplálkozási irányzat, miért született meg és merre tart?
  • Hogyan hat ez a gasztronómia és a vendéglátás jövőjére?
  • Hogyan kell meghaladni azt a hazánkban is uralkodó jelenséget, hogy az étlapon a vegetáriánus alternatíva egyenlő a körettel?
  • Hogyan viszonyul egymáshoz költségekben egy húsmentes és egy húsos főétel?
  • Milyen kihívásokkal szembesül az, aki vegán éttermet nyit, vagy bővíti a húsmentes kínálatát?

A Piqniq Budapest eseménye azt a kérdést járja körbe, hogy mit kezdjenek a gasztronómia területén működő vállalkozások, éttermek, bisztrók a húsmentes és vegán irányzattal.

A Piqniq Budapest

A Piqniq Budapestet egy szakmai csapat indította el 2018-ban. A kezdeményezés egyik fő célja, hogy időt és teret biztosítson egy új szakmai közösség kialakulásához a gasztronómia és a vendéglátás területén működő vállalkozások számára. A csapatban üzletnyitási tanácsadó, konyhatechnológiai cég, vendéglátóhelyek pénzügyi tanácsadója, illetve gasztromarketing és -stratégiai szakember is van. 

Történetek, szakmai információk, trendek és ötletek

A Piqniq előadói és résztvevői együttműködésére alapozott szakmai közössége segíti a változást a gasztrovállalkozások körében. Eseményekkel, tréningekkel szeretnék segíteni a magyar gasztronómiai vállalkozások fejlődését a minőség és a hatékonyság terén. Ilyen területek a pénzügy, az üzemeltetés, a tervezés, a kommunikáció és a dizájn - írják magukról.

Húsevők a vegánok ellen: a Piqniq Budapest eseménye azt a kérdést járja körbe, hogy mit kezdjenek a gasztronómia területén működő vállalkozások, éttermek, bisztrók a húsmentes és vegán irányzattal.

Meatless or less meat -  Húsevők vs vegánok: a gasztronómia üzlet, nem háború

Az esemény időpontja:  2019. február 21.

Az esemény helyszíne: Horizont Café és volt Horizont mozi

A következő előadók beszélnek a témáról:

A szervezők közleménye szerint számos cikk és tanulmány írja le egyértelműen, hogy 2018 legnagyobb trendje a vegánság volt. A világ teljes mértékben a húsmentes irányba tart: egy vendéglátóhelynek sem lehet a trendet figyelmen kívül hagynia.

A 2018-as gasztronómia legnagyobb trendje a vegán étkezés volt. A világ teljes mértékben a húsmentes irányba tart: egy vendéglátóhelynek sem lehet a trendet figyelmen kívül hagynia.

Az esemény fel szeretné hívni a vendéglátóhelyek döntéshozóinak figyelmét arra, hogy mennyire aktuális és fontos téma a húsmentes táplálkozás, illetve gasztrovállalkozásként miért szükséges ezt a szempontot beemelni a kínálatba.

Többek között választ adnak arra, hogy:
  • mi ez a trend és miért született meg?
  • mit kell erről vendéglátósként minimum tudni és figyelembe venni?
  • hogyan hat ez a gasztronómia és a vendéglátás jövőjére?
  • miért muszáj ezzel a témával szembenézni, és reagálni rá vendéglátósként?
  • miért érdemes a rántott sajton és gombán túl minden magyar vendéglátóhelynek vega kínálatot beépíteni a menüjébe?
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Sikeres magyar gasztroblogok - 1. rész

Többféle céllal is indulhat Gasztroblog, ahogy a követők is eltérő okból olvassák a bejegyzéseket. A gasztronómia akkor is élmény, ha az ember maga készíti el az ínycsiklandó fogásokat, de a másik oldalon lenni is jó, hiszen az elkészült menüt végigkóstolni szintén különleges feladat. Legyen szó akár hétköznapi fogásokról, amiket kiemelkedő minőségben készítenek el, akár speciális menüről, amit hétköznapi formában tálalnak. Sőt, sokaknak az is nagy élményt jelent, ha csak olvasnak az ételekről, böngészik az ötletes vagy éppen kacifántos recepteket, ámuldoznak a szépséges ételfotókon.

0 | 2018. április 24.
Sikeres magyar gasztroblogok 2. rész

Legyen szó akár hétköznapi fogásokról, akár különleges menüről, sokaknak nagy élményt jelent, ha olvasnak az ételekről, böngészik az ötletes vagy éppen kacifántos recepteket, ámuldoznak a szépséges ételfotókon. Folytatjuk a magyar gasztroblogok bemutatását.

0 | 2018. május 02.
Éttermi kommunikáció a Social Media világában

Intuíció és kreativitás nélkül sosem fog menni. Önmagában azonban ennyi nem elég. Az igazán ütős kommunikációhoz ismerni kell a célközönséget, olvasni a gondolataikat.

0 | 2017. május 21.

Legfrissebb hirdetések

2019. szeptember 15. | beszterce | Csabrendek
Brasilia automata kávégép, hotelba reggeliztatéshez, vagy vendéglátó egységekbe is ökéletes!...
125 000 Ft
2019. szeptember 15. | beszterce | Csabrendek
Sharf 1 karos kávégép, nagyon szép állapotban eladó!...
135 000 Ft
2019. szeptember 15. | beszterce | Csabrendek
Nova espresso 1 karos kávégép, nagyon szép állapotban eladó!...
135 000 Ft
2019. szeptember 15. | beszterce | Csabrendek
Süteményes vitrinhűtő, nagyon szép állapotban eladó!...
155 000 Ft
2019. szeptember 15. | beszterce | Csabrendek
Forgóállványos, süteményes hűtő, kitűnő állapotban eladó!...
155 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10