Kíváncsi vagy, milyen a kávéhelyzet a hazai vendéglátásban?

Újabb érdekes rendezvényt szervez a Piqniq Budapest, a gasztrovállalkozások edukációs közössége: a május 9-i eseményen ezúttal a kávéról lesz szó.

A Kávéhelyzet a hazai vendéglátásban - tegyük helyre az alapokat! című rendezvény így fogalmaz a beharangozójában:

Miközben egyes vendéglátóhelyek 12-féle kávét adnak, amiknek a nevét is nehéz megjegyezni, mások szerint a kevés az új elég. Vannak, akiknek az újhullámos keserű, de nehezen találják az igazi olaszt. Kéthavonta barista olimpia van, miközben mindenki szerint a  legnehezebb jó munkaerőt találni. Töretlen, sőt, fokozódó igény van a kávéra és a közösségi kávézásra, a vendéglátóhelyeknek mégis egyre nehezebb eligazodni a kávés világban.

A Piqniq Budapest következő eseményén a hazai kávé helyzetet és a kávés kínálat alapvető kérdéseit járja körbe. Ez lesz a kínálat:

  • Vendéglátóhelyként milyen kávét adjak?
  • Specialty vs. olasz? - Előnyök, hátrányok.
  • Hogyan lehet jövedelmező a kávé biznisz?
  • Meg lehet élni csak a jó kávéból?
  • Mi a helyzet az eszközökkel? Saját vagy bérelt eszközök előnyei / hátrányai, gazdaságosság.
  • Van- e különbség a budapesti és a vidéki kávézási szokások között?
  • “Mit adjak a kávéhoz”? - A kávézás kiegészítői: cukor, tej, édesítő trendek.
  • Hogyan tekintsünk az alternatív tejekre?

Klasszikus kávéfőző a képen - a hagyományokat és az újdonságokat is megtalálod a Piqniq Budapest eseményén

A tervezett program pedig így néz ki:

17:30 -  Kapunyitás - érkezés, regisztráció
18:00 - 18:40 - Hazai kávékörkép - Tóth Sándor -  kávés szakember és barista tréner, a A Kávé Háza üzemeltetője 
18:40 - 19:00 -  A kávé biznisz munkaerőpiaci kihívásai -  előadás Csatlós Csilla executive coach
19:00 - 20:00 -  Hogyan fejlődik a kávé kínálat Magyarországon?
Akik beszélgetnek:
▪️ Bajkó Péter - A Kontakt, a Szimply és a Horizont alapító tulajdonosa
▪️ Balázsi Péter - A My Little Melbourne ‘csoport’ társalapítója és több specialty kávézó cafecoach-a (My Green Cup, The Nook Specialty Coffeeshop, SixLetter Coffee Co., Isetta Bar). A Scrambler Ducati nagykövete Magyarországon. 
▪️ Bosznai Tibor - A Hadik vezetője
▪️ Tóth Sándor -  kávés szakember és barista tréner, a Kávé Háza üzemeltetője 
20:00-22:00 - Networking - kötetlen beszélgetés

Az eseményre a Piqniq Budapest csapata főként azokat várja, akik üzletnyitás előtt állnak, vagy már meglévő helyet üzemeltetnek, és bővítenék ismereteiket kávé témában. Valamint azokat, akik magánemberként vagy vállalkozóként arra kíváncsiak, hogy mi a helyzet a magyar kávépiacon, milyen lehetőségek és milyen kihívások várnak azokra, akik kávét adnak?

A Facebook-eseményt itt találod.

A kávépörkölés a kávékészítés egyik legfontosabb művelete

Időpont: 2019. május 9. (csütörtök) 18:00 - 20:00
Regisztráció: 17:30 órától
Helyszín: Horizont Budapest, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 13.
Térképen itt találod

A Gasztro kapcsolatépítés az előadások és a kerekasztal beszélgetés után, 20:00-22:00 óráig tart majd.

Gyűjts inspirációt, fejlődj, szerezz új kapcsolatokat, kérdezz és építs velünk gasztronómiai közösséget - üzeni a Piqniq Budapest.

Jegyár: 3500 Ft
Jegyár Horizont menüvel: 5100 Ft

Az esemény után a Horizont csapata kínál szuper menüt azok számára, akik szívesen maradnak az esemény után kötetlenül beszélgetni velünk és egymással. A Horizont menü rendelésre a helyszínen már csak korlátozott számban lesz lehetőség.

Cukrot szórnak a kávéba

Ez lesz a menü:

Répa - retek - mogyoró
Répapüré, marinált répa és retek, mogyoróhomok és mogyoró ropogós.
Allergének: laktóz, glutén, mogyoró

Répatorta
Mazsolás répatorta, fehércsokival.
Allergének: glutén, tojás, laktóz

​A Piqniq Budapest egyik fő célja, hogy egy új szakmai közösség kialakulásának biztosítson lehetőséget a gasztronómia és a vendéglátás területén működő vállalkozások számára.

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Húsevők vs. vegánok a Piqniq szervezésében

A Piqniq Budapest eseménye azt a kérdést járja körbe, hogy mit kezdjenek a gasztronómia területén működő vállalkozások, éttermek, bisztrók a húsmentes és vegán irányzattal.

1 | 2019. február 21.
7 a vendéglátásban is bevált marketing módszer

A célpiacunk azonosítása után sarkalatos, hogy vállalkozásunkat annak igényeihez és szükségleteihez igazítsuk. Csak így tudjuk biztosítani, az optimális ügyfélkört és a hosszú távú sikerünket.

1 | 2017. május 14.
Enni és inni is lehet az édességet a brüsszeli Csokoládébolygón

Édességeket kóstoltunk Belgium fővárosában, a kézműves csokoládét készítő Planéte Chocolat üzletében. A Manneken Pis (pisilő emberke) szobrától egy kőhajításnyira található boltban megannyi ehető tárgyat láttunk csokiból.

0 | 2018. november 20.

Legfrissebb hirdetések

2019. augusztus 25. | Papp Gábor | XIX. kerület
Belső része átvizsgálva, takarítva, a külseje újra festve.Új fűtőszálat kapott, és a szivattyú a készülékben lett elhelyezve. Szép esztétikai ...
139 000 Ft
2019. augusztus 25. | Gara Marta | XXII. kerület
60 mm-es , magas nyomáson fröccsöntött CFC és HCFC mentes poliuretán hőszigetelés , R507 hűtőközeg , automatikus leolvasztás és kondenzátum elpár...
450 000 Ft
2019. augusztus 25. | AG Fénypont Kft. | Dunaharaszti
Tökéletes új állapotú, csak kipróbálva volt, de végül nem használtuk.Vendéglátóipari, cukrászati célra készített légkeveréses sütő. Alkalma...
155 000 Ft
2019. augusztus 25. | Békefi Zoltán | Zirc
Eladó 1 db működőképes, használaton kívüli CARPIGIANI Supertre/BP típusú lágyfagylalt gép. Tartalék alkatrészekkel....
150 000 Ft
2019. augusztus 24. | Zocsa Sütő KFT | XVI. kerület
Típus: Mak-Pan MK 600-as Új műanyagozott hevederek (szalagok), 600-as ipari króm nyújtóhengerek, két sebességes, kézzel és lábbal is vezérelhető, a...
640 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10