Több 100 kilogramm élelmiszert küldtek a rászorulóknak az OMÉK kiállítói

A szeptember végén befejeződött Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár résztvevői a kiállítás után megmaradt még fogyasztható, bontatlan csomagolású, főként tartós élelmiszereket ajánlották fel, amelyet a Magyar Élelmiszerbank Egyesület rászoruló családoknak, gyermek- és idősotthonoknak juttatott el. A felajánlásoknak köszönhetően összesen 446 kg élelmiszer gyűlt össze.

Már bevett gyakorlat a nemzetközi élelmiszeripari kiállításokon, hogy a még bontatlan csomagolású, fogyasztható, megmaradt élelmiszereket összegyűjtik a rászorulók számára. Ehhez csatlakozott immár második alkalommal az OMÉK.

Talán kevesen tudják, hogy Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszer végzi a kukában, ez közel harmada az összes megtermelt élelmiszernek.

Az OMÉK-ot szervező Agrármarketing Centrum ezért is hirdette meg újra a jótékonysági gyűjtést, amellyel az élelmiszerpazarlás visszaszorítását támogató tudatos magatartás népszerűsítését is hirdetni szeretnék. A 79. OMÉK-on 15 kiállító ajánlott fel önkéntes alapon összesen 446 kilogramm élelmiszert. Ennek köszönhetően többek között zöldség-gyümölcs, gyümölcslé, pékáru, száraztészta, illetve különböző húskészítmények jutottak el a rászorulókhoz.

446 kilogramm élelmiszert adtak át az Élelmiszerbank számára az OMÉK kiállítói, hogy segítsék a rászorulókat
446 kilogramm élelmiszert adtak át az Élelmiszerbank számára az OMÉK kiállítói, hogy segítsék a rászorulókat
446 kilogramm élelmiszert adtak át az Élelmiszerbank számára az OMÉK kiállítói, hogy segítsék a rászorulókat

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2005-ös indulása óta több, mint 62 ezer tonnányi élelmiszert osztott szét a rászorulók között. A szállítmányok értéke összességében meghaladta a 32 milliárd forintot. 2018-ban az adományok 350 karitatív szervezeten keresztül több mint 300 ezer emberhez jutottak el. Tavaly több, mint 11 ezer tonna élelmiszerfelesleget juttattak el hátrányos helyzetű családokhoz, gyermekekhez, fogyatékkal élőkhöz, idősekhez, hajléktalanokhoz.

Az Élelmiszerbank tevékenységéről ez az összeállítás mutat meg többet:

 

Az alábbi OMÉK-kiállítók adományoztak az Élelmiszerbank javára:

SPAR Magyarország Kft.
Derecskei Gyümölcsös
Eisberg Hungary Kft.
Zöldség Világ Kft.
Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége
Talentis Agro Zrt.
Pálhalmi Agrospecial Kft.
Tebike Kft.
Gyermelyi Zrt.
Kométa 99 Zrt.
Delonghi
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Bonafarm
Agrárminisztérium
Szarvaskút 8420 Bt.
Gazda Polgári Társulás

Iratkozz fel hírlevelünkre!


Megosztom Facebookon Megosztom Twitteren Elküldöm e-mailen TetszikNem tetszik
Hozzászólások megnyitása

Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Ötezer családnak segített az Élelmiszerlavina program

Több mint 100 tonna terményt takarítottak be ebben az évben a Civil Iránytű Alapítvány és a Syngenta Élelmiszerlavina programjának résztvevői. A társadalmi célú programban a támogatott önkormányzatok, a civil szervezetek és az oktatási intézmények összesen 5 ezer családnak adtak csomagokat.

0 | 2018. november 10.
Harc a fehér halál ellen: sócsökkentő programot indított az áruházlánc

A só létfontosságú az emberi szervezet számára, de a túlzott bevitele számos megbetegedés kialakulásában játszik szerepet.

1 | 2019. június 13.
Környezettudatos vendéglátás, avagy hova kerül a maradék?

Sajnos Magyarországon is óriási problémát jelent a hulladék megfelelő kezelése és elhelyezése. A lerakók sokszor hamar megtelnek, és az illegálisan lerakott szemét is sok nehézséget okoz. A csapadék rengeteg káros anyagot mos be a talajba, ezzel pedig szennyezésnek teszi ki azt.

1 | 2017. október 01.

Kiemelt hirdetések

2020. január 26. | János | Magyarpolány
Szép,megkímélt állapotban eladó!100 literes,rozsdamentes leeresztőcsappal ellátott.Szállításában tudok segíteni!...
220 000 Ft
2020. január 26. | János | Magyarpolány
Szép állapotban eladó.Megkímélt ,helyszínen kipróbálható,hibakód mentes állapot.220V-rol üzemel,2 magnetron fejes,2 kw a teljesítménye.3 teljesít...
95 000 Ft
2020. január 26. | János | Magyarpolány
újszerű állapotban,hibátlan működéssel eladóak.Szállításban, tudok segíteni...
175 000 Ft
2020. január 26. | János | Magyarpolány
Tökéletesen üzemel,helyszínen kipróbálható,szakemberrel átvizsgáltatható.Színes kijelzős,modern technológiát képvisel.380V-ról üzemel,6xgn1/1 e...
300 000 Ft
2020. január 26. | János | Magyarpolány
Szép,megkímélt állapotban eladó,tökéletesen üzemel,380V-os.Saját kazánnal rendelkezik,vizhálóatra csatlakoztatható.Maghőméro vel krisztálykijelz...
180 000 Ft
Kövess minket!
f tw
Iratkozz fel hírlevelünkre!


Top 10